לןגן

בקלאווה מעולה של דודה איריס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 10/05/2019 | 08:35
בקלאווה מעולה של דודה איריס

תקציר המתכון: בקלאווה מעולה מבצק פילו מפוצצת באגוזים, ממתק ממכר, טעים, מפנק, נחטף כל אחד יכול.

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למלית

לסירופ

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק הפילו למשך לילה שלם במקרר, שיהיה נוח לעבודה

  2. מתחילים לבשל את הרוטב, שמים בסיר את הסוכר, מים, מיץ הלימון ומערבבים עד להמסת הסוכר תוך כדי בחישה, סוגרים את הלהבה ומוסיפים את כף הסילאן מערבבים היטב ושמים בצד להתקרר

  3. מחממים תנור אפייה ל-180

  4. מכינים את המלית: בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי המלית ומערבבים היטב ומניחים בצד

  5. הכנת הבקלאווה: מניחים דף אחד מעלי הפילו על משטח עבודה נקי, משמנים בעזרת מברשת דקה שכבה אחידה של מחמאה/חמאה, פורסים עליו עוד דף עלי פילו וגם אותו משמנים, פורסים עוד דף עלי פילו וגם אותו משמנים סה"כ 3 עלי דפי פילו, מפזרים ממלית האגוזים בשכבה אחידה, מגלגלים תוך כדי הידוק לרולדה ארוכה, ממשיכים ליצור עוד 3 רולדות, סה"כ מקבלים 4 רולדות

  6. מניחים בתבנית בשכבה אחידה, חותכים בעזרת סכין חדה חתכים עמוקים, מלבנים/מעוינים במרווחים של 3 ס"מ, מורחים מעל שוב מחמאה/חמאה

  7. מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה, מוציאים מהתנור, יוצקים על הרולדות את הסירופ (ממליצה להרטיב את הבקלאווה בסירופ הסוכר כף אחר כף ולא בפעם אחת) מקררים לחלוטין, שומרים עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או עד שבוע במקרר או עד חודש במקפיא

  8. זהו מוכן! כדאי נסו, זה נראה מסובך אבל... כל אחד יכול, אחלה קינוח טעים טעים

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה