תקציר המתכון: מתכון בטוח למג'דרה אליפות, סופר טעימה, קלה להכנה, תוספת מושלמת, מדהימה והאורז יוצא אחד אחד.
קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
מתחילים עם העדשים, שוטפים היטב ומבשלים בסיר עם ליטר וחצי מים "לא שמים מלח במים" 20 דקות, עד שהן רכות אבל לא עיסתיות, ממליצה לבדוק אותן כבר אחרי 15 דקות, מסננים את העדשים ושומרים בצד
בינתיים שמים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות נוספות
מוסיפים את האורז, עדשים, תבלינים ומטגנים עוד 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב בכף עץ ככה שהאורז והעדשים ייעטפו היטב בבצל המטוגן והתבלינים
מוסיפים את המים (המים צריכים להיות חצי ס"מ מעל האורז)
מבשלים על להבה בינונית עד לספיגת רוב המים, לערבב היטב שוב, לסגור את הסיר עם המכסה, להוריד ללהבה נמוכה ולבשל עוד 20 דקות
לאחר 20 דקות לכבות להבה ולהמתין 10 דקות ואז לפתוח את הסיר ובעזרת מזלג לערבב את המג'דרה ולהגיש
טיפים...
כאמור ממליצה לבשל את המג'דרה בסיר רחב עם שוליים רחבים (סיר סוטאז')
כאמור לאורז אחד אחד יש להשתמש באותה כוס לאורז והמים
אפשר להחליף את העדשים הירוקות בעדשים שחורות
זהו מוכן! יש המון גרסאות למג'דרה, זו הגרסה שלי, ממליצה בחום
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה