לןגן

חלות מפתח לשבת קודש

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 02/05/2019 | 18:51
חלות מפתח לשבת קודש

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים קמח מנופה עם שמרים יבשים ומערבבים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים לבצק שלא יהיה רטוב מידי ודביקי.

  2. מוסיפים כוס שמן ומלח ולשים עד לקלת בצק אחיד ורך. מכסים ושמים להתפחה של 40 דקות או עד שמכפיל את נפחו.

  3. לשים שוב ונותנים להתפחה.

  4. לאחר ההתפחה השנייה מכינים חלות בצורת מפתח ונותנים לתפיחה כ-20 דקות.

  5. מורחים בביצה טרופה מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ב-200 מעלות הערך חצי שעה, או עד שהחלות מקבלות צבע זהוב חום.

  6. בהצלחה ופרנסה טובה לכולם