לןגן

חמוצים יפניים ממש כמו במסעות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 29/04/2019 | 05:39
חמוצים יפניים ממש כמו במסעות של סבתא לאה

תקציר המתכון: חמוצים יפניים ממש כמו במסעות שאי אפשר להפסיק לנשנש, את החמוצים אפשר להכין בהתראה קצרה, 3 שעות במקרר והם מוכנים לאכילה, מתכון קל, פשוט, מהיר שישדרג לכם כל ארוחה, ממליצה להוסיף את החמוצים לשלל הסלטים שאתם מביאים למנגל.

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית מעקרים את הצנצנת, יוצקים לתוכה מים רותחים, שופכים (זהירות חם), מניחים להתייבש

  2. שוטפים היטב את כל הירקות ומכניסים לתוך סיר גדול, פעולה זו מאפשרת לי לדעת כמה כוסות נוזלים דרושים לחמוצים

  3. עכשיו כדי לדעת את כמות המים והחומץ הדרושים לחמוצים, אני מתחילה לספור כמה כוסות מים וחומץ נכנסים לכמות הירקות שלי בסיר (לכמות הירקות שכתבתי במרכיבי החמוצים שמתי 5 כוסות מים + 1 כוס ורבע חומץ + 5 כפיות מלח גדושות (בהיריון) + 10 כפיות סוכר)

  4. עכשיו אחרי שיש את כמות המים והחומץ הדרושים לחמוצים, יש לסנן את הנוזלים מהסיר של הירקות לסיר אחר בלי הירקות, להביא לרתיחה, לבשל מספר דקות עד שהסוכר נמס ולכבות את הלהבה

  5. שמים/דוחסים את הירקות בצנצת הזכוכית, יוצקים את הנוזלים החמים (זהירות חם), סוגרים את הצנצנת היטב (חשוב לדחוס את הירקות בצנצנת כך שכולם יהיו בתוך הנוזלים ושהכיסוי יהיה אטום)

  6. מניחים לחמוצים להתקרר לטמפרטורת החדר ואז להעביר למקרר, לאחר 3 שעות במקרר החמוצים מוכנים לאכילה, זהו מוכן תתחילו לזלול..

  7. טיפ... כאמור, את המים והחומץ חייבים לספור לפי כמות הירקות

  8. טיפ... אם מכינים את החמוצים כמה ימים מראש, זה אפילו יותר טעים, לכן ממליצה שתמיד תהיה לכם באופן קבוע צנצנת כזו במקרר

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה