לןגן

צלי בקר עם פטריות וערמונים ביין-דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 25/04/2019 | 06:56
צלי בקר עם פטריות וערמונים ביין-דורית כהן

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית ננקה את נתח הבשר .

  2. בסיר רחב עם מעט שמן נצרוב את הבשר מצד לצד עד לסגירה שלו .

  3. נוסיף באותו הסיר מים רותחים עד לגובה הבשר עם כמה עלי דפנה ,

  4. ופלפל אנגלי , נרתיח את הבשר ונבשל עד לריכוך ,לפחות שעתיים . נקרר את הנתח , לשמור בכלי את הנוזלים שבסיר , ונכניס למקרר ללילה .

  5. לאחר לילה במקרר, נחתוך את נתח הבשר לפרוסות בעובי הרצוי.

  6. בסיר סוטאג׳ רחב נטגן את רצועות הבצל עד להזהבה קלה ,

  7. נוסיף את את שיני השום חצויות ,

  8. את הפטריות חתוכות ונמשיך ונטגן קלות .

  9. נניח את פרוסות הבשר על הבצל והפטריות , ניקח כף גדושה של צלי בקר של קנור, נמהל אותה בכוס מים רותחים , נשפוך לתוך הסיר, נוסיף עוד כוס מהנוזלים של ציר הבשר ,נוסיף מעט כורכום, פלפל שחור, מעט מלח , נמשיך לבשל עד לצמצום הנוזלים. לאחר מיכן נוסיף חצי כוס יין יחד עם הערמונים ,

  10. נמשיך לבשל עד לספיגת טעמים וצמצום הנוזלים .

  11. בתאבון ובהצלחה 🌹