פלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול
מאת: חנה גולן, פורסם: 25/04/2019 | 06:51
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
הפלפלים למילוי
-
פלפל אדום - 9 יחידות בינוניות - סה"כ (1.67 ק"ג)
-
המילוי
-
אורז בסמטי - 1½ כוסות - סה"כ (219 גרם), או אורז פרסי (מומלץ).
-
מים - 2 ליטר
-
פטרוזיליה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (13 גרם)
-
שמיר - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (14 גרם)
-
נענע - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (6 גרם)
-
אורגנו מיובש - כפית גדושה (3 גרם)
-
בצל - יחידה בינונית (125 גרם), קצוץ ומטוגן.
-
שמן קנולה - כף (10 מ"ל), לטיגון הבצל (מבעוד מועד).
-
רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
-
שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
-
מלח - כפית שטוחה
-
פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
-
הרוטב
-
בצל - יחידה בינונית (125 גרם), קצוץ.
-
שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל), לטיגון.
-
רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
-
עגבניות מרוסקות - קופסת פלסטיק (300 גרם)
-
מלח - כפית שטוחה
-
פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
-
פפריקה מתוקה - כף שטוחה
-
מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל), רותחים.
אופן הכנה
-
1. מרתיחים את המים (2 ליטר) בסיר ומבשלים את האורז כ- 3/4 בישול למשך כרבע שעה.
-
2. מערבבים את כל מצרכי המלית בקערה (לשים לב כי הבצל צריך להיות מטוגן לפני כן עם כף השמן).
-
3. חותכים את כיפות הפלפלים, ממלאים את המילוי בתוכם ומניחים בצד (כמו שרואים בתמונה). עוברים להכנת הרוטב.
-
4. בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
-
5. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, ומערבבים.
-
6. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
-
7. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.
-
8. מסדרים את הפלפלים בצפיפות בתוך הסיר ומניחים עליהם את הכיפות.
-
9. ממשיכים לבשל על אש בינונית למשך כ- 45 דקות. במהלך הבישול אפשר להסיר את הכיפות בזהירות, למזוג מהרוטב על המילוי ולהחזיר את הכיפות.