לןגן

פלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול

מאת: חנה גולן, פורסם: 25/04/2019 | 06:51

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1. מרתיחים את המים (2 ליטר) בסיר ומבשלים את האורז כ- 3/4 בישול למשך כרבע שעה.

  2. 2. מערבבים את כל מצרכי המלית בקערה (לשים לב כי הבצל צריך להיות מטוגן לפני כן עם כף השמן).

  3. 3. חותכים את כיפות הפלפלים, ממלאים את המילוי בתוכם ומניחים בצד (כמו שרואים בתמונה). עוברים להכנת הרוטב.

  4. 4. בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.

  5. 5. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, ומערבבים.

  6. 6. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

  7. 7. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.

  8. 8. מסדרים את הפלפלים בצפיפות בתוך הסיר ומניחים עליהם את הכיפות.

  9. 9. ממשיכים לבשל על אש בינונית למשך כ- 45 דקות. במהלך הבישול אפשר להסיר את הכיפות בזהירות, למזוג מהרוטב על המילוי ולהחזיר את הכיפות.