לןגן

חזה עוף בתנור

מאת: עינב מרגלית, פורסם: 24/04/2019 | 07:45
חזה עוף בתנור

תקציר המתכון: קל להכנה, טעים, פשוט, בדיוק מה שצריך לארוחת ערב מושלמת.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל220 מעלות ומצפים תבנית אפיה של תנור בנייר כסף או נייר אפייה

  2. בקערה שמים: שמן, שום, רסק עגבניות, בצל, פפריקה, מלח פלפל ותבלינים נוספים שרוצים. מערבבים ואם מרגישים שצריך אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית.

  3. מכניסים לתערובת את נתחי העוף ומערבבים ככה שכל העוף יהיה מכוסה.

  4. מפזרים על התבנית את תפוחי האדמה והירקות.

  5. מניחים מעל הירקות את חזות העוף ומפזרים בכל שאר התבנית והירקות את הרוטב והבצל שנשארו.

  6. מכסים הכל בנייר כסף ומכניסים לתנור, מדף מתחת לאמצע, משאירים כשעה בתנור (מכוסה) ובודקים את ירקות , אם הם עדין לא מוכנים אפשר להשאיר עוד קצת.

  7. מורידים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב גריל לעוד כ10 דקות.

  8. הבשר וחלק מהירקות משחימים קצת מלמעלה, אבל מבפנים, רך וטעים.

  9. בתאבון :)