לןגן

סלט קינואה מדהים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 23/04/2019 | 07:58
סלט קינואה מדהים של סבתא לאה

תקציר המתכון: סלט קינואה טעים, בריא, מדהים, עשיר בחלבון, נהדר לצמחונים לטבעונים וגם לרגישי הגלוטן.

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים, מעבירים לסיר גדול וממלאים בהרבה מים, מכסים מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית ומבשלים בערך 20-25 דקות עד לריכוך

  2. שוטפים היטב את הקינואה ומסננים (חשוב מאוד לשטוף היטב את הקינואה לפני הבישול, אחרת היא יוצאת מרירה לא לוותר) מרתיחים בסיר כוס וחצי מים, כשהמים רותחים מוסיפים את הקינואה ומבשלים 10-12 דקות על להבה נמוכה (הקינואה מוכנה כאשר מופיע עיגול מסביב לגרגיר ונקודה במרכז, מסננים היטב ומפזרים על נייר אפייה בשכבה דקה, ככה הקינואה מתקררת מהר)

  3. מוסיפים לקערה גדולה את העדשים, הקינואה, שעועית המאש יחד עם כל מרכיבי הסלט, מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך ומגישים

  4. טיפ...

  5. במקום קינואה אפשר להחליף בקוסקוס או בורגול עבה

  6. במקום גבעולי סלרי אפשר להוסיף 2 מלפפונים עם הקליפה קצוצים דק (מוסיף קראנצ'יות)

  7. במקום פלפל כתום, ירוק אפשר להחליף בפלפל אדום (גמבה)

  8. זהו מוכן! ממליצה בחום, סלט בריא, טעים, עשיר בחלבון, מזין, כל ביס חגיגה

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה