לןגן

אושפולוב/אושפלו

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 15/04/2019 | 10:47
אושפולוב/אושפלו

תקציר המתכון: הכל בסיר אחד אושפלו בוכרי

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אושפולוב/נדיה אביזוב גדלוב

  2. 1 בצל גדול קצוץ

  3. 3 שיני שום קצוצים

  4. 1/4 כפית צ'ילי גרוס

  5. 1/2 כוס שמן

  6. לטגן עד להזהבה.

  7. מטגנים את הבשר כ 10 דק' ומוסיפים את הגזרים.

  8. 7 גזרים גדולים חתוכים לגפרורים

  9. מלח, כמון

  10. 1 כוס חומוס מושרה

  11. ראש שום שלם

  12. 1 פילפל חריף שלם

  13. 2 כוסות מים רותחים

  14. מבשלים כ 40 דק' ( אם זה עוף אז 20 דק').

  15. * אם מכינים עם אורז פרסי רגיל אז

  16. 2 כוסות אורז שטוף עם

  17. 3 כוסות מים

  18. *אני הכנתי עם 2 סוגים של אורזים מלא ורגיל

  19. לכן את המלא השרתי כשעה קודם לבישול.

  20. 1/2 1 כוסות אורז מלא פרסי מושרה שעה

  21. 2 כוסות אורז פרסי רגיל.

  22. סמים את האורז השטוף ומסונן על הגזרים מוסיפים עוד מים רותחים לפי הצורך משטחים את האורז מטבלים במלח ובכמון שלם על להבה גבוהה נותנים למים להיספג באורז מדי פעם מערבבים רק את האורז ברגע שהנוזלים התאדו מנמיכים ללהבה נמוכה סוגרים ת'מכסה ומבשלים 35-40 דק'.