קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
אושפולוב/נדיה אביזוב גדלוב
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצים
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כוס שמן
לטגן עד להזהבה.
בשר כבש חתוך לקוביות גדולות
בשר בקר חתוך לקוביות גדולות
(או חלקי עוף כרעיים שוקיים)
מטגנים את הבשר כ 10 דק' ומוסיפים את הגזרים
6-7 גזרים גדולים חתוכים לגפרורים
מלח, כמון
1 כוס חומוס מושרה
ראש שום שלם
1 פילפל חריף שלם
2 כוסות מים רותחים
מבשלים כ 40 דק' ( אם זה עוף אז 20 דק').
* אם מכינים עם אורז פרסי רגיל אז
2 כוסות אורז שטוף עם
3 כוסות מים
*אני הכנתי עם 2 סוגים של אורזים מלא ורגיל
לכן את המלא השרתי כשעה קודם לבישול.
1/2 1 כוסות אורז מלא פרסי מושרה שעה
2 כוסות אורז פרסי רגיל.
סמים את האורז השטוף ומסונן על הגזרים מוסיפים עוד מים רותחים משטחים את האורז מתבלים במלח ובכמון שלם על להבה גבוהה נותנים למים להיספג באורז מדי פעם מערבבים רק את האורז ברגע שהנוזלים התאדו מנמיכים ללהבה נמוכה סוגרים ת'מכסה ומבשלים 35-40 דק'.