לןגן

בקלאווה

מאת: Hofit Hirsh-elmaliach, פורסם: 11/07/2015 | 18:18
בקלאווה

תקציר המתכון: בקלאווה מעלי פילו

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 1, זמן הכנה: 50 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למלית

לסירופ

אופן הכנה

  1. טוחנים במגמיקס כוס סוכר וכוס אגוזים כדקה, להוסיף את יתרת האגוזים ולטחון גס

  2. להעביר את התערובת לקערה, להוסיף את התבלינים הביצה והמים ולהגיע לתערובת לחה

  3. לשים בקלחת את מרכיבי הסירופ, להביא לרתיחה, ולבשל על אש גבוהה 5 דקות, להניח לקירור

  4. להפשיר את הבצק פילו לחלוטין, מברישים בשמן/ חמאה את העלה הראשון ומניחים בתבנית

  5. מברישים את השני ומניחים, מורחים בערך חצי חבילה (בערך 7 עלים)

  6. מפזרים את תערובת האגוזים על העלים באופן שווה

  7. מברישים את יתרת העלים ומניחים מעל האגוזים

  8. לפני האפייה חותכים טוב לריבועים, 180 מעלות, 25-30 דקות עד שמשחים

  9. כשהמאפה יוצא מהתנוריש להרטיב טוב עם הסירופ