לןגן

שושנת שמרים ונוטלה

מאת: אתי ממן, פורסם: 10/07/2015 | 15:27
שושנת שמרים ונוטלה

תקציר המתכון: עוגת שמרים במילוי ממרח נוטלה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, מוסיפים ביצים, חלמונים, סוכר וניל, חמאה מומסת, חלב, מים, לשים כחמש דקות, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח, אם הבצק דביק מידי, להוסיף עוד קמח עד לקבלת בצק רך ונעים, לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.

  2. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לתשעה כדורים שווים.

  3. מעבירים ממרח נוטלה לצלחת עמוקה, מחממים במיקרו 30 שניות.

  4. חלק 1 - ארבעה כדורים, מרדדים כדור בצק לצורה עגולה, מניחים על נייר אפייה, מורחים נוטלה בצורה אחידה, מרדדים עוד חלק מהבצק ומניחים על הבצק שמרוח בנוטלה, עושים כך עם שאר חלקי הבצק, בעזרת סכין חדה חותכים מסביב שאריות של בצק, מעבירים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית תנור.

  5. חותכים את הבצק לשמונה משולשים, מהמרכז עד שני ס"מ לפני הסוף, לוקחים כל משולש מהמרכז ומניחים לכוון החלק החיצוני של התבנית, כך עושים עם שאר המשולשים.

  6. חלק 2 - ארבעה כדורים, מרדדים כדור בצק לצורה עגולה, מניחים על נייר אפייה, מורחים נוטלה בצורה אחידה, מרדדים עוד חלק מהבצק ומניחים על הבצק שמרוח בנוטלה, עושים כך עם שאר חלקי הבצק, בעזרת סכין חדה חותכים מסביב שאריות של בצק, מעבירים בעדינות למרכז התבנית.

  7. חותכים את הבצק לשמונה משולשים, מהמרכז עד שני ס"מ לפני הסוף, לוקחים כל משולש מהמרכז ומניחים על המשולשים בכוון נגדי.

  8. כדור אחרון - מרדדים, מורחים נוטלה ויוצרים כדור, מניחים במרכז התבנית.

  9. בקערה קטנה מערבבים ביצה עם 2 כפות חלב, מברישים את העוגה ואופים 170 מעלות כ 35 דקות או עד להזהבה..

  10. ב ה צ ל ח ה ! ! ! מאתי ממן באהבה..