לןגן

בריוש ממולא בריבה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 26/03/2019 | 19:02
בריוש ממולא בריבה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות.

  2. בקערת מיקסר שמים מים חמים, שמרים יבשים, סוכר ובערך 2 כוסות קמח ומערבבים במטרפה עד לאיחוד החומרים.

  3. שמים את קערת המיקסר עם וו לישה מוסיפים שמן, לבן, ביצה ותמצית וניל ולשים עד לקבלת עיסה אחידה, מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך ודביק, מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה עד שיכפיל את נפחו.

  4. משמנים מעט משטח עבודה ומשמנים את הידיים ולשים מעט, מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים לתפיחה.

  5. משמנים מעט משטח עבודה שמים את כדור הבצק ופותחים בעזרת ידיים משומנות למלבן. להניח את הריבה לאורך מלבן הבצק לקפל ולהדק היטב, לגלגל את הבצק עד לחצי המלבן בעזרת גלגלת של פיצה או סכין חדה לחרוץ חריצים בקצות המלבן בחלק העליון , מגלגלים את הבצק לסגירה, לסגור את הנחש שקיבלנו לצורת עיגול ומהדקים היטב.

  6. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומתפיחים את הבריוש עד שיכפיל את נפחו.

  7. מברישים בביצה טרופה.

  8. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-30-35 דקות או עד לקבלת צבע זהוב שחום.