לןגן

לחמניות שום קטנות

מאת: טלי להב, פורסם: 26/03/2019 | 07:19
לחמניות שום קטנות

תקציר המתכון: מי לא אוהב לחם שום כשאני מוציאה מהתנור זה נחטף

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה לישה מים פלוס סוכר ושמרים לערבב טיפה

  2. לחכות עד שיש תסיסה

  3. להכניס את הקמח עד שיש לישה טובה להוסיף מלח ובסוף שמן

  4. לתת לבצק מנוחה עשר דק

  5. ללוש שוב

  6. הבצק צריך בערך שעה וחצי אם תופח יפה אפשר שעה תלוי בבצק

  7. מידי פעם ללוש זה מזרז ופותח את הבצק.

  8. כמובן כל הזמן לחסות את הבצק שלא י יבש מלמעלה

  9. אחרי שעה פלוס

  10. לקרוץ עיגולים בגודל קטן בערך חצי מגודל של ביצה.

  11. להניח על התבנית

  12. לחממם תנור ל180 מעלות להכניס אחרי רבע שעה

  13. אפיה בערך עשרים דק

  14. עד שיש צבע חום עדין למעלה ןלמטה של הלחמנייה.

  15. בקערה לערבב את כל הרכבים שום שמן וטימין

  16. ברגע שיוצאות הלחמניות להקפיץ אותן ברוטב

  17. כל הבית מריח שאף אחד לא עומד בזה

  18. בתאבון