לןגן

בקלוואה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 23/03/2019 | 19:44
בקלוואה

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. משמנים היטב את תבנית האפייה, מרפדים בעלי בצק ומברישים בשמן.

  2. מניחים בדרך זו בין 2 ל-3 עלי בצק כאשר כל עלה מברישים בשמן.

  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המילוי ומפזרים בשכבה אחידה על עלה הבצק.

  4. מניחים על פני שכבת האגוזים והשקדים עלה בצק נוסף ומברישים בשמן וממשיכים להניח בין 2-3 עלים נוספים.

  5. אני עשיתי 3 שכבות של מילוי מהאגוזים והשקדים.

  6. את העלה האחרון מורחים בשמן, חותכים למעויינים.

  7. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני נמוך בין 20-30 דקות או עד שהבקלאווה מזהיבה.

  8. בסיר שמים את הסוכר, המים, קליפת הלימון ומי ורדים.

  9. שופתים על להבה ומבשלים כ-20 דקות עד שמתקבל סירופ צמיג.

  10. יוצקים את הסירופ על הבקלאווה.

  11. בתיאבון יוצאת כמו בקונדיטוריה.