.עוגת מוס תותים כשרה לפסח במילוי וניל ופטל על תחתית דקואז בציפוי גלסאז'
מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 23/03/2019 | 14:15
תקציר המתכון:
טעים המון שלבים אבל שווה כל מאמץ וכל אחד יכול
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
מצרכים הדרושים לגלסז'
-
75 גרם מים
-
150 גרם סוכר
-
100 גרם חלב מרוכז
-
150 גרם שוקולד לבן
-
150 גרם גלוקוזה
-
60 גרם מים + 10 גרם ג'לטין
-
מצרכים הדרושים למלית וניל
-
250 גרם שמנת מתוקה
-
3 חלמונים
-
50 גרם סוכר
-
חצי כפית תמצית וניל מרוכז
-
3 גרם ג'לטין
-
3 כפות מים
-
מצרכים הדרושים למלית פטל
-
70 גרם פטל טחון
-
45 גרם סוכר
-
5 גרם ג'לטין
-
5 כפות מים
-
מצרכים הדרושים לתחתית דקואז
-
2 חלבונים
-
קורט מלח
-
65 גרם אבקת סוכר
-
25 גרם סוכר רגיל
-
55 גרם אבקת שקדים
-
30 גרם פודינג וניל
-
מצריכים הדרושים למוס תותים
-
300 גרם תותים קפואים או תותים טריים
-
375 גרם שמנת מתוקה
-
150 גרם חלב
-
3 חלמונים
-
30 גרם סוכר
-
70 גרם אבקת סוכר
-
10 גרם ג'לטין
-
10 כפות מים
-
1)אופן הכנת ציפוי גלסאז'
-
שמים בכלי גבוה את השוקולד הלבן וחלב מרוכז
-
2)שמים על גז את המים גלוקוזה וסוכר עד לקבלת טמפרטורה של 103 מעלות
-
3)שופכים על השוקולד וחלב מרוכז ומערבבים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק ממיסים את ג'לטין במיקרוגל ושופכים ומערבבים היטב מכסים בניילון נצמד מכניסים למקרר לכמה שעות מומלץ ללילה שלם
-
4)אופן הכנת המלית וניל
-
מערבבים את ג'לטין עם המים ושמים בצד
-
5)מערבבים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת מרקם חלק ומוסיפים את השמנת המתוקה ותמצית וניל מרוכז
-
6)שמים על גז ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת טפרטורת של
-
83 מעלות🌡
-
7)מוסיפים את ג'לטין מומסת ומערבבים היטב
-
שופכים לתבנית מיוחד ומכניסים למקפיא עד להכנת המלית פטל בערך שעה
-
8) אופן ההכנת המלית פטל
-
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד
-
טוחנים עם מיקסר מוט
-
100 גרם פרי פטל ומסננים לקבלת מרקם חלק
-
9)שופכים את קולי תותים בסיר מוסיפים את הסוכר מביאים לרתיחה ומוסיפים את הג'לטין המומסת ומערבבים היטב ושופכים על המלית הקפוא וחזרה למקפיא עד להכנת המוס תותים🍓
-
10)אופן ההכנת תחתית דקואז
-
מקציפים חלבונים עם קורט מלח מוסיפים את הסוכר הרגיל ומנפים את אבקת סוכר פודינג וניל ואבקת שקדים ומערבבים היטב יוצקים על תבנית של תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 בן 10 ל15 דקות
-
11)אופן ההכנת המוס
-
שמים בסיר קטן את החלמונים סוכר חלב ושוקלים 110 גרם שמנת מתוקה ושמים על גז ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת טפרטורת של 83 מעלות ומוסיפים את הג'לטין המומסת
-
12) מקציפים את שאר השמנת המתוקה
-
13) מוסיפים בתנועת קיפול ובהדרגה את הקולי תותים וגם את הקרם אנגלז(חלמונים עם השמנת)
-
בסוף מוסיפים את האבקת סוכר
-
ושוב מערבבים עד שאין גושים
-
14)מניחים נייר איפה על תבנית ושופכים חצי כמות של מוס
-
מחלצים את המלית הקפוא ומניחים אותה על המוס והצורה עגולה כלפי מטה ולוחצים קלות ושופכים מה שנותר
-
15)חותכים את הטורט טיפה יותר קטן תבנית ומניחים אותו על המוס ולוחצים קלות מכניסים למקפיא להקפאה מלאה ללילה שלם
-
16)ציפוי גלסאז
-
מחממים את הגלסאז במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות עד להמסה מלאה
-
וממתינים בצד עד לקבלת טמפרטורה של 32 מעלות
-
17) מחלצים את העוגת מוס מניחים אותם על רשת ושופכים את הציפוי גלסאז וממתינים לסיום הטפטוף של הגלסאז ומקשטים השמיים הם הגבול מניחים את המוס על כלי הגשה ומכניסים למקרר להפשרת מלא ואפשר להגיש
-
בהצלחה
אופן הכנה
-
1)אופן הכנת ציפוי גלסאז'
-
שמים בכלי גבוה את השוקולד הלבן וחלב מרוכז
-
2)שמים על גז את המים גלוקוזה וסוכר עד לקבלת טמפרטורה של 103 מעלות
-
3)שופכים על השוקולד וחלב מרוכז ומערבבים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק ממיסים את ג'לטין במיקרוגל ושופכים ומערבבים היטב מכסים בניילון נצמד מכניסים למקרר לכמה שעות מומלץ ללילה שלם
-
4)אופן הכנת
-
11)אופן ההכנת המוס
-
שמים בסיר קטן את החלמונים סוכר חלב ושוקלים 110 גרם שמנת מתוקה ושמים על גז ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת טפרטורת של 83 מעלות ומוסיפים את הג'לטין המומסת
-
12) מקציפים את שאר השמנת המתוקה
-
13) מוסיפים בתנועת קיפול ובהדרגה את הקולי תותים וגם את הקרם אנגלז(חלמונים עם השמנת)
-
בסוף מוסיפים את האבקת סוכר
-
ושוב מערבבים עד שאין גושים
-
14)מניחים נייר איפה על תבנית ושופכים חצי כמות של מוס
-
מחלצים את המלית הקפוא ומניחים אותה על המוס והצורה עגולה כלפי מטה ולוחצים קלות ושופכים מה שנותר
-
15)חותכים את הטורט טיפה יותר קטן תבנית ומניחים אותו על המוס ולוחצים קלות מכניסים למקפיא להקפאה מלאה ללילה שלם
-
16)ציפוי גלסאז
-
מחממים את הגלסאז במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות עד להמסה מלאה
-
וממתינים בצד עד לקבלת טמפרטורה של 32 מעלות
-
17) מחלצים את העוגת מוס מניחים אותם על רשת ושופכים את הציפוי גלסאז וממתינים לסיום הטפטוף של הגלסאז ומקשטים השמיים הם הגבול מניחים את המוס על כלי הגשה ומכניסים למקרר להפשרת מלא ואפשר להגיש
-
בהצלחה