לןגן

בורקס תרד מבצק שמרים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 21/03/2019 | 22:32
בורקס תרד מבצק שמרים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים שמרים יבשים, כוס מים וסוכר ומערבלים עם מטרפה, מוסיפים 2 כוסות חלב חם וחצי כוס שמן וכפית מלח מערבבים, מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים לבצק, מניחים על משטח עבודה וממשיכים ללוש את הבצק כמה דקות עד שמתקבל בצק רך ונוח לעיבוד. שמים בקערה מכסים ושמים להתפחה עד להכפלת הנפח.

  2. הכנת המילוי:

  3. בסיר שמים שמן מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד לשקיפות מוסיפים כפית פפריקה ומערבבים עם הבצל מוסיפים את התרד בהדרגה ומידי פעם מערבבים מוסיפים מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן עד שהתרד מתרכך. מכבים את הגז ושמים להתקרר.

  4. לאחר שהבצק תפח שמים על משטח עבודה ולשים כמה דקות. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים. כל כדור פותחים לעלה ומשמנים עם חמאה רכה, שמים את העלים אחד על השני כאשר כל עלה משומן בחמאה רכה.

  5. לוקחים 2 עלים משמנים בחמאה ופותחים לעלה גדול. את העלה מחלקים לחצי על כל חצי שמים מילוי בקצה ומגלגלים לשבלול.

  6. מורחים בחלמון ביצה ואופים בחום שחומם מראש בין 180-200 מעלות למשך 20-30 דקות או עד לקבלת צבע זהוב שחום.