לןגן

סמוסה פוריואי

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 20/03/2019 | 23:20
סמוסה פוריואי

תקציר המתכון: סוג של "צ'יבורקי" מהמטבח הבוכרי לכבוד פורים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. סמוסה פוריואי/נדיה אביזוב גדלוב

  2. בקערה לנפות קמח לעשות גומה ושלים את שאת המצרכים וללוש בצק. (המרקם של הבצק כמו של מנטו). לכסות בניילון ולשים למנוחה של 40 דק'.

  3. על משטח מקומח לחלק את הבצק ל 6 כדורים ולכסות.

  4. כל כדור לרדד לעלה דק מאד עם מערוך (תיר) כמו בשיטה המסורתית על חצי מהעלה לשים במרווחים מהמילוי המוכן ולכסות עם חצי השני של העלה. עם אצבעות להדק לצורות גאומטריות (לא מוגדרות חלקן גדולות חלקן קטנות) ולעבור עם גלגלת זיגזג.

  5. לחמם שמן ולטגן משני צדדים לא להשחים מידי.

  6. את המילוי להכין מראש ולקרר.