לןגן

בייגלה ירושלמי

מאת: זהר מנדל, פורסם: 16/03/2019 | 16:29
בייגלה ירושלמי

תקציר המתכון: התענוג שבשלמות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים אותו הייטב

  2. נותנים לבצק לנוח לפחות חצי שעה עד שעה בסביבה חמימה

  3. בינתיים מכינים את מי הסוכר - מרתיחים מים וסוכר ומצננים בינתיים

  4. מכינים 2 קופסות מוארכות, באחת מי סוכר ובשניה שומשום

  5. אחרי שהבצק נח ותפח לוקחים אותו ומחלקים אותו ל- 6-8 חתיכות

  6. מרדדים כל בצק לנקניק ארוך, סוגרים לעיגול וטובלים אותו במי סוכר ולאחר מכן בשומשום או בתערובת של דגנים ופיצוחים

  7. נותנים לבצק לנוח ולתפוח עוד כ-10-20 דקות

  8. אופים בחום של 200 מעלות כעשרים דקות עד שהבצק אפוי ובצבע זהוב יפה