לןגן

אושפלו - תבשיל הדגל של יהדות בוכרה של סבתא אסיה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 13/03/2019 | 05:10
אושפלו - תבשיל הדגל של יהדות בוכרה של סבתא אסיה

תקציר המתכון: מעדן, ממכר, השילוב של העוף עם העוף, גזר, שום, בצל, כל ביס חגיגה, מתכון זריז הכל בסיר אחד, רוצו למטבח להכין.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לאורז

לתבשיל

אופן הכנה

  1. משרים את האורז בקערה גדולה עם 2 כפות מלח ומים רותחים עד לכיסוי כ-40 דקות, שוטפים היטב כמה פעמים במים קרים עד שהמים צלולים ומניחים במסננת לייבוש כל הנוזלים

  2. הכנת האושפלו..

  3. מחממים 1/2 כוס שמן מוסיפים את הבצל, השוקיים, הגזר, כף מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית כמון ומטגנים 15 דקות עד שהעוף משחים

  4. לאחר 15 דקות מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, סוגרים חלקית עם מכסה הסיר וממשיכים לבשל עוד 20 דקות

  5. לאחר 20 דקות שמים את רצועות הגזר על העוף ועליו מניחים ראשי שום, מפזרים את גרגירי החומוס וכפית כמון, מוסיפים את האורז המסונן על הגזר, מפזרים מעט מלח כחצי כפית ופלפל שחור כרבע כפית, יוצקים בעדינות ובזהירות מים רותחים עד גובה של 1 ס"מ מעל האורז (ממליצה להוסיף את המים הרותחים על האורז בעזרת כף), מבשלים על להבה גבוה ומחכים עד שרוב המים מתאדים, יוצרים באורז כ-5-7 ארובות בעזרת ידית של כף עץ שנועצים עד התחתית, מכסים במכסה הסיר היטב ומבשלים על להבה נמוכה 35-40 דקות עד שהאורז מוכן, משהים כ-10 דקות לפני ההגשה

  6. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה