לןגן

עוגת בחושה עם קקאו

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 11/03/2019 | 20:17
עוגת בחושה עם קקאו

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  2. במיקסר מקציפים ביצים במהירות גבוהה 10 דקות, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה תפוחה, מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים באותו אופן את תמציות הוניל והרום, גרידת הלימון וסוכר הוניל. לוקחים קערה מערבבים את הקמח עם אבקת אפיה. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הקמח ומיץ התפוזים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.

  3. משמנים תבנית אפיה עגולה משטחים בתבנית 3/4 מהתערובת, ביתרת העיסה מוסיפים את הקקאו ומערבבים, שופכים מעל מחדירים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות לדוגמת שיש.

  4. אופים 55-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים ומחלצים מהתבנית.