לןגן

ריבת עגבניות שרי ביתית של סבתא אביבה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 11/03/2019 | 05:51
ריבת עגבניות שרי ביתית של סבתא אביבה

תקציר המתכון: דלישס, ריבת עגבניות שרי ביתית, טעימה בטירוף, טעם משגע חמוץ מתוק, קלה להכנה, וגם המתנה הכי שווה לחג.

קטגוריה: ריבות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. כאמור לשטוף היטב את העגבניות, ליבש ולחתוך לחצי

  2. לשים בסיר רחב (סבתא אביבה ממליצה על סיר טפלון רחב), מעליהן את הסוכר, סוכר וניל, מקל קינמון ומיץ הלימון הטרי עם הגרעינים

  3. להתחיל לבשל על להבה בינונית עד לרתיחה עד שהסוכר נמס ונעשה נוזלי, מורידים ללהבה נמוכה הכי קטנה בכיריים וממשיכים לבשל עם מכסה פתוח שעה, שעה ורבע תוך כדי ערבוב מדי פעם, הכי חשוב לא לתת לעגבניות להישרף, כי אז הריבה תהיה מרירה

  4. זה השלב שדורש הכי הרבה "סבלנות", המטרה לריכוך העגבניות ולצמצם את הנוזלים עד להסמכה

  5. לא להתפתות לקצר את תהליך הבישול על אש גבוהה, כאמור תקבלו ריבה מרירה

  6. לפני כיבוי הלהבה יש לבדוק את סמיכות הריבה, סבתא אביבה לימדה אותי שהיא מוציאה בעזרת כף מעץ מנוזל הריבה על צלחת קרה וחורצת קו במרכז הנוזל אם הקו נשאר "שביל יציב" הריבה מוכנה ואם הריבה חזרה לצורת שלולית היא צריכה להמשיך להתבשל

  7. מורידים מהאש, נותנים לריבה להתקרר מעט, מעבירים לצנצנות זכוכית מעוקרות, מניחים אותן "על הראש" ליצירת ואקום עד לקירור מוחלט ומעבירים למקרר

  8. טיפ..

  9. כדי שהריבה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנת ששמים בה את הריבה על מנת להרוג את החיידקים, פשוט קלי קלות שמים את הצנצנת הריקה עם מים במיקרוגל למשך 3 דקות מוציאים מרוקנים מהמים (זהירות חם מאוד) מקררים וממלאים בריבה, מהדקים היטב את סגירת הפקק כמה שיותר ליצירת ואקום, זהו מוכן, חד פורים שמח

  10. בתיאבון אז... כנסו למטבח וספרו איך היה