לןגן

עוגיות בוהן הכי טעימות שיש של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 06/03/2019 | 05:51
עוגיות בוהן הכי טעימות שיש של סבתא לאה

תקציר המתכון: עוגיות בוהן הכי טעימות, מעולות, פריכות, נחטפות ואת החור הנוצר ממלאים במה שאוהבים, וכן אפשר גם פרווה.

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

להגשה

לעוגיות

מילוי עוגיות הבוהן

נדרש

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-165 מעלות

  2. שמים במעבד מזון קמח, חמאה, אבקת סוכר, סוכר וניל, מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את השמן ושוב מערבבים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד וחלק

  3. קורצים/תולשים מהבצק חתיכות קטנות, מכדררים לכדורים קצת יותר קטנים מכדור פינג פונג, מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 4 ס"מ זה מזה, לוחצים/נועצים את הבוהן במרכז כל כדור ליצירת גומה עמוקה, ממליצה לנעוץ את הבוהן עד לקצה, עד שמתקבלת גומה בעומק של כ-3/4 מהעוגייה, זהירות שהבצק לא יקרע, הבצק קצת נסדק וזה בסדר

  4. מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות עד ששולי העוגיות מזהיבים קלות, (העוגיות נשארות בהירות ורכות, הן מתייצבות לאחר קירור מלא)

  5. שימו לב!!! לפעמים במהלך האפייה העוגיות תופחות מדי והשקע כמעט נעלם, אפשר לפתוח את התנור באמצע האפייה (זהירות חם), ובעזרת כפית ליצור שוב שקע ולהמשיך לאפות

  6. מוציאים מהתנור ומקררים היטב היטב, ממלאים את השקעים בריבה בעזרת כפית או שקית זילוף, בוזקים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים

  7. העוגיות נשמרות בכלי אטום עד שבוע בשכבה אחת

  8. זהו מוכן! כדאי נסו, מתכון קל ומהיר ותמיד מצליח

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה