לןגן

סמבוסק גבינה

מאת: שונית טויטו, פורסם: 01/03/2019 | 18:05

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במיקסר לערבב את הקמח עם השמרים היבשים (ניתן להמיר ל- 50 גרם שמרים טריים).

  2. 2. להוסיף את המלח, החמאה המומסת והשמן, ובהדרגה להוסיף כ- 2 כוסות מים פושרים.

  3. 3. ללוש את הבצק ולהניח להתפחה של כחצי שעה-שעה (אם יש צורך להוסיף עוד מים או קמח).

  4. הכנת המלית:

  5. 1. לערבב את שני סוגי הגבינות עם הביצה.

  6. 2. להוסיף את הקמח והמלח, ולערבב היטב.

  7. הכנת הכיסונים:

  8. 1. לשטח את הבצק עם מערוך, לקרוץ עיגולים בקוטר של כ- 5-6 ס"מ, ובכל עיגול לשים כף מהמלית. לקפל לצורת חצי עיגול ולהדק היטב כדי שהסמבוסק לא ייפתח לנו באפייה. עם מזלג ללחוץ מסביב לכיסונים (לא חובה).

  9. 2. בשלב זה ניתן למרוח ביצה טרופה על כל הכיסונים ומעל לפזר שומשום (לא חובה).

  10. 3. להניח את הכיסונים בתבנית משומנת (או עם נייר אפייה), ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב והסמבוסקים מוכנים (לשים לב להזהבה כי בכל תנור זמן ההכנה יכול להיות שונה).

  11. 4. בתיאבון חיוך