לןגן

רוגעלך שוקולד

מאת: שונית טויטו, פורסם: 01/03/2019 | 18:04

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש, החמאה, הביצים והחלב בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שנוצר מרקם רך וחלק אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח, מוסיפים את גרידת הלימון ולשים שוב. מתפיחים כחצי שעה נוספת.

  2. 2. מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים, מכסים ומכניסים למקרר להתפחה קצרה נוספת (כך גם יהיה יותר קל לעבד את הבצק).

  3. 3. מוציאים כדור כדור, מרדדים לעלה דק וחותכים בקצה הקרוב אלינו 10 פסים לאורך (אורך הפסים עד רבע מגודל עיגול הבצק). מורחים בערך כפית גדושה מממרח השוקולד, מפזרים מעל 2 כפיות מתערובת הקקאו (מערבבים את כל מצרכי תערובת הקקאו בקערה) ומגלגלים לרולדה. כשמגיעים לפסים שיצרנו, כורכים אותם מעל הבצק ומניחים על התבנית בצורת סהרון. מורחים בביצה טרופה עם דבש ומפזרים מעל שומשום או פרג.

  4. 4. מתפיחים שוב כרבע שעה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 15-20 דקות.

  5. 5. בהצלחה ובתיאבון