לןגן

סמבוסק

מאת: שונית טויטו, פורסם: 01/03/2019 | 17:59

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

לבצק

מילוי

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים קמח עם השמרים עד שלא רואים יותר את השמרים.

  2. מוסיפים מלח וסוכר.

  3. יוצרים גומה במרכז הקערה ומוזגים את השמן וכוס מים.

  4. מתחילים לערבב ומוסיפים מים במידת הצורך עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

  5. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

  6. מטגנים את הבצל עד להשחמה עם פלפל שחור.

  7. מוסיפים פפריקה וכמון ומערבבים.

  8. מורידים מהאש.

  9. טוחנים את גרגירי החומוס ומערבבים עם הבצל.

  10. מתבלים במלח ומקררים לחלוטין את המילוי.

  11. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מילימטר בערך וקורצים עיגולים בעזרת כוס זכוכית.

  12. ממלאים כל עיגול בכפית מהמילוי וסוגרים היטב.

  13. מטגנים בשמן עמוק כל סמבוסק עד להזהבה.

  14. ניתן לאפות רק למרוח ביצה ושומשום