לןגן

עינוגי שוקולד

מאת: שונית טויטו, פורסם: 01/03/2019 | 17:55

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

לשכבת הטראפל

אופן הכנה

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשאירים שוליים גבוהים שיעזרו לחלץ את העוגה מהתבנית.

  2. 2

  3. מחממים בסיר בינוני על אש קטנה שוקולד מריר, חמאה, חלב וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש וטורפים פנימה את הוודקה או הליקר.

  4. 3

  5. יוצקים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים שברי פתי בר ומערבבים בעדינות.

  6. 4

  7. מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת, מהדקים לתחתית ודוחסים מעט כדי להחליק את פני הבסיס. מעבירים למקפיא לרבע שעה.

  8. מכינים את שכבת הטראפל

  9. 5

  10. מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

  11. 6

  12. יוצקים את שכבת הטראפל על הבסיס הקפוא ומעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.

  13. 7

  14. מחלצים את העוגה מהתבנית וחותכים לריבועים. שומרים במקרר או במקפיא.