לןגן

רוגלעך

מאת: שונית טויטו, פורסם: 01/03/2019 | 17:30

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שלוש כוסות קמח, כוס אחת של מים, כפית שמרים יבשים שטוחה, רבע כוס שמן זית ורבע כפית מלח. נלוש את הבצק (ביד או במקיסר) בערך לכעשר דקות. את המלח נשים רק חמש דקות לאחר מכן.

  2. נכסה קערה במגבת ונניח את זה שם עד להכפלת הנפח. קודם כל נדאג לכך שהאוויר של הבצק יירד ורק אז נחלק את הבצק לארבעה כדורים.

  3. נקמח משטח כל שהוא ונניח את הכדורים שם ונתן לכדורים לתפוח כ-30 דקות נוספות.בנתיים בזמן הזה לחמם תנור ל 230 מעלות.

  4. נקח כדור כדור ונרדד אותו שיהיו ממש ממש ממש דקיקים (על המשטח המקומח שלנו). נוודא שהבצק שלנו מנותק מהשיש ( אסור שיידבק).לאחר מכן נמרח נוטלה ונעשה רולדה. נחתוך לחתיכות של 2 סנטים כל חתיכה ולאחר מכן נניח בתבנית ונכניס לתנור לכ-10 דקות.

  5. אחרי שהוצאנו את הרולדה מהתנור נפזר מעל זה אבקת סוכר