לןגן

מגולגלות

מאת: שונית טויטו, פורסם: 01/03/2019 | 17:24

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב יחד את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד,לחלק ל- 4 כדורים,לעטוף בנילון נצמד ולשים במקרר לפחות לשעתים. אני מכינה את הבצק יום קודם וזה יוצא נפלא.

  2. לרדד עיגול של בצק למלבן ברוחב 15 ס"מ ובאורך 25 ס"מ.

  3. למרוח 1/4 מגביע ממרח התמרים על גבי העלה ולפזר מעל 1/4 מכמות אגוזי המלך הקצוצים.

  4. לגלגל לגלילה מהדוקת ולהניח בתבניר אפיה גדולה. כך להמשיך עם שלושת כדורי הבצק הנותרים.

  5. להעביר את הגלילות למשך 20 דק' למקפיא ולחמם תנור ל-180 מעלות.

  6. להוציא את הגלילות מן המקפיא לאחר 20 דק', עם סכין חד לסמן חתכים בגלילה (חצי גובה הגלילה ולא עמוק מידי את החתכים) במרווחים של 3 ס"מ .לאפות כ- 25 דק' עד שיקבלו צבע זהוב יפה.

  7. לאחר שהוצאנו מהתנור את הגלילות ,לחתוך אותן לפרוסות בעזרת סכין חד ולא משונן.

  8. לאחסן את הגלילות ,אלחר שהתקררו היטב,בקופסא אטומה