לןגן

ניוקי ערמונים וכמהין בניחוח של שפים

מאת: Shira Shushan, פורסם: 06/07/2015 | 21:03
ניוקי ערמונים וכמהין בניחוח של שפים

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים לבצק של הניוקי

רכיבים לרוטב

אופן הכנה

  1. ראשית מכינים את הניוקי: מבשלים את תפוחי האדמה, הדלעת ערמונים והבטטה, עד שהם רכים לגמרי.

  2. מקלפים את הקליפה ונותנים להם להתקרר. מוסיפים את כל המרכיבים: הקמח, החלמון, הכמהין המלח ולשים היטב.

  3. מקבלים בצק דביק אך נח לעבודה.

  4. מקמחים משטח עבודה, ויוצרים נקניק בקוטר של 1.5 ס״מ. חותכים את הנקניקים כל 3 ס״מ.

  5. חשוב לאחסן את היחידות על משטח מקומח. ניתן להשאירם במקרר עד יומיים ללא בישול (סגורים היטב במשטח מקומח היטב.

  6. להכנת הרוטב: מתחילים עם השמן זית, פטריות, נותנים לפטריות להיטגן ולקבל צבע יפה. ובמקביל מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים לו מלח להכנת הניוקי.

  7. מוסיפים מים, מלח, פלפל ונותנים לרוטב לרתוח.

  8. מוסיפים את עלי המרווה (אפשר להוסיפם עם השמן אם רוצים אותם קצת קריספיים (מומלץ)

  9. מבשלים את הניוקי בסיר השני לאחר שהמים רתחו, עד שהניוקי צפים ומסננים אותם.

  10. מכניסים את הניוקי המוכנים למחבת עם הרוטב (אם אוהבים את הניוקי קריספים- אני ממליצה באופן אישי, אפשר במחבת אחרת לטגנו מעט משני הצדדים עם שמן זית).

  11. מוסיפים את הערמונים נותנים להם קצת לקבל קריספיות ולקראת ההגשה יש להוסיף ככף של שמן כמהין. בתאבון!