לןגן

עוגת גבינה יפנית מתכון של עמית דונסקי

מאת: מרי שרעבי, פורסם: 01/03/2019 | 10:20
עוגת גבינה יפנית מתכון של עמית דונסקי

תקציר המתכון: ענן לבן

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1מחממים תנור ל-150 מעלות.

  2. 2מרפדים את התבנית בנייר אפייה מכל צידיה, גם בתחתית. רצוי שהנייר יהיה חלק ככל האפשר, כדי שהעוגה תצא חלקה ויפה.

  3. 3עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום (בזכותו העוגה תישאר בהירה בצדדים).

  4. 4ממיסים בקערה גדולה במיקרוגל את גבינת השמנת, החמאה והשמנת החמוצה: מפעילים את המיקרו לכמה שניות, מערבבים וממשיכים לחמם עם ערבוב מדי פעם עד שהתערובת אחידה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה, ומצננים.

  5. 5מפרידים את הביצים וטורפים את החלמונים עם תערובת הגבינה הצוננת.

  6. 6מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה, ומוסיפים את הסוכר לאט לאט תוך כדי הקצפה (אם יש לכם כוח, כדאי לטרוף את החלבונים במטרפה ידנית - כך מתקבלת עוגה אוורירית יותר).

  7. 7מנפים לתוך תערובת החלמונים והגבינות את הקמח והקורנפלור, ומערבבים לתערובת חלקה.

  8. 8מקפלים לתוך תערובת החלמונים את קצף החלבונים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

  9. 9יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומיישרים את פני העוגה. מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית תנור מלאה במים ואופים כ-55 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים, כאשר דלת התנור פתוחה מעט, למשך 30 דקות.

  10. 10מוציאים את העוגה מהתנור, בוזקים מעליה אבקת סוכר ומקשטים בפירות אם רוצים. רצוי להגיש את העוגה חמימה מעט.