לןגן

קינמונים מבצק שמרים

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 28/02/2019 | 17:58
קינמונים מבצק שמרים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למילוי

לסירופ

אופן הכנה

  1. קינמונים מבצק שמרים/נדיה אביזוב גדלוב

  2. אופן הכנה:

  3. לנפות את קמח ולשים א. אפייה לערבב ולעשות גומה לשים 2 כפות שמרים עם 2 כפות סוכר ולהוסיף חצי מכמות הנוזלים לערבב ולהמתין כ 5 דק'. להוסיף ביצים את יתר הנוזלים חמאה מומסת ומלח לערבב היתב ולתחיל ללוש הבצק בהתחלה דביק ותוך כדי לישה להוסיף את השמן וללוש כ 10 דק' עד לקבלת בצק רך. להתפיח כשעה (אני התפחתי מתחת לשמיכה כי קר החץ) או לשים לילה במקרר. לאחר שעה ללוש עם מעט שמן להתפחה שנייה חצי שעה.

  4. על משטח מעט משומן לחלק את הבצק ל 6 חלקים. לרדד מלבן כמה שיותר דק למרוח חמאה ועל החמאה לפזר סוכר וקינמון. לגלגל לרולדה ולחתוך לעיגולים ולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק אחד מהשני לכסות בניילון ולהתפיח כחצי שעה. למרוח ביצה ולפזר מעט סוכר ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה.

  5. את הסירופ לבשל עד שמסמיך מעט.

  6. להבריש סירופ קר על המאפים החמים.