פסטייה מרוקאית (סיגר ממולא בשר וזילוף מתוק)
מאת: איציק שלמה, פורסם: 26/02/2019 | 12:24
קטגוריה: ראשונות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
יאור המתכון
-
השף גיא פרץ ממסעדת קונפי, מפנק אותנו במתכון מרוקאי שבו כל העדות חושקות.
-
מרכיבים
-
• 500 גרם פרגיות
-
• 3 עלי דפנה
-
• 10 פלפל אנגלי
-
• 4 בצלים, קצוצים ומטוגנים היטב ב- 3 כפות שמן זית
-
• חצי כוס צימוקים
-
• חצי כוס אגוזי מלך קלויים
-
• חצי כוס שקדים קלויים
-
• 4 כפות כוסברה קצוצה
-
• 2 ענפי טימין
-
• קורט קינמון
-
• 4 כפות סוכר חום
-
• רבע כפית זנגוויל טחון
-
• 8 עלי סיגר (אגרול)
-
• מעט קמח ומים להדבקת עלי הסיגר
-
• שמן לטיגון עמוק
-
•
• להגשה
-
• 2 כפות אבקת סוכר
-
• 1 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
-
אופן ההכנה
-
מכניסים את הפרגיות לסיר עם מים עד לכיסוי, יחד עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי, מרתיחים ומשאירים לבעבע למשך 20 דקות. מסננים.
-
מעבירים לקערה ומפוררים את הפרגיות לנתחים דקים.
-
מוסיפים את הבצל, הצימוקים, האגוזים, השקדים, הכוסברה והתבלינים ומערבבים.
-
פורשים עלי סיגר וממלאים במרכזו כ- 60 גרם מהמלית. מגלגלים, מדביקים בקמח ובמים ומהדקים היטב.
-
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
-
בוזקים מעל אבקת סוכר וקינמון, ומגישים לצד קונפיטורה. רצוי קונפיטורת בצל או קונפיטורת עגבניות שרי.