לןגן

לביבות עדשים כתומות אפויות טבעוניות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 26/02/2019 | 05:22
לביבות עדשים כתומות אפויות טבעוניות של סבתא לאה

תקציר המתכון: לביבות עדשים כתומות טעימות, בריאות, מתכון פשוט ומנצח.

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

תבלינים

אופן הכנה

  1. להשרות את העדשים ל-12 שעות לפחות

  2. לטחון במעבד מזון את העדשים, המים והשמן עד לקבלת תערובת חלקה ולהעביר לקערה

  3. לבשל את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים, עד לריכוך ולסנן היטב, למעוך לפירה ולהעביר לקערה עם העדשים

  4. להוסיף את הגזר המגורד, הבצל המטוגן, שיבולת שועל, קמח החומוס, פירורי הלחם, פטרוזיליה קצוצה וכוסברה קצוצה ולערבב היטב הכל יחדיו

  5. לשמן נייר אפייה בתבנית, ליצור לביבות דחוסות בעזרת ידיים רטובות ולסדר על נייר האפייה במרווחים קטנים (ממליצה לגודל אחיד של הלביבות להעזר בכף גלידה)

  6. לרסס או להבריש עם מעט שמן זית מעל הלביבות ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-20-25 דקות עד להזהבה קלה ולהתייצבות (תלוי בתנור שלכם)

  7. להוציא מהתנור, לחכות בסבלנות להתקררות ולהגיש

  8. טיפ: אפשר גם לטגן את הלביבות במחבת עם מעט שמן זית, עד להזהבה קלה מ-2 הצדדים

  9. זהו מוכן! עוד מתכון שנולד לכבוד החתן שלי דן הטבעוני, ממליצה להגיש לצד מטבל תרד, מטבל פסטו, מטבל טחינה, סלט ירקות ועוד..

  10. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה