לןגן

קובה סלק

מאת: Shira Shushan, פורסם: 06/07/2015 | 11:28
קובה סלק

תקציר המתכון: טעים טעים!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים לרוטב

רכיבים לבצק

רכיבים למילוי

אופן הכנה

  1. להכין את הבצק של הקובה ללוש היטב ולהכניס למקרר למנוחה בתוך שקית אטומה לשעה.

  2. לערבב עם המילוי ולפתוח מעט על מחבת- כמה דקות (לא לתת לו להתבשל עד הסוף).

  3. חשוב להרטיב את הידיים כל הזמן כשמכינים את הקובות.

  4. להכין כדורים מהבשר בגודל שיתאים לגודל הקובה ולהכניס למקפיא לכחצי שעה.

  5. להוציא את הבצק מהמקרר ולשטחו על היד דק ככל האפשר, להכניס כדור בשר למרכזו ולסגור את הבצק מסביב כך שלא יראו משום כיוון פתח או את הבשר.

  6. להכניס את הקובות למקפיא לכשעה ולהתחיל להכין את הרוטב.

  7. להכנת הרוטב: לקחת סיר, להוסיף שמן ולטגן בצל.

  8. לקלף את הסלק ולפרוס אותו לפרוסות יחסית דקות ולחצות לשניים.

  9. להוסיף את המים.

  10. להוסיף את הלימון, את הרסק, את המלח, פלפל, סוכר ולהרתיח על הגז על חום בינוני.

  11. לאחר שרתח, להוסיף את הקובות בעדינות, להנמיך את האש, לכסות ולבשל כשעה.