לןגן

עוף ותפו"א בתנור

מאת: לימור טקלה, פורסם: 21/02/2019 | 15:04
עוף ותפו"א בתנור

תקציר המתכון: מתכון פשוט אך עשיר בטעמים,מומלץ מאוד. לא תתאכזבו ;)

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1. לשטוף טוב את השוקי עוף ולייבש.

  2. 2. לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות.

  3. 3. בקערה לשים פפריקה, סילאן, שמן, מלח ופלפל ולערבב עד שהתערובת אחידה.

  4. 4. להוסיף את שוקי העוף לתערובת התבלינים ולערבב היטב מכל צידי העוף (מומלץ להשרות את העוף בתבלינים במקרר, אם יש זמן. ככל שהעוף מושרה יותר, ככה הוא סופג יותר את הטעמים).

  5. 5. להעביר את העופות לתבנית אלומיניום מלבנית או כל תבנית אחרת שרוצים.

  6. 6. להוסיף קצת מים (כחצי כוס) לתערבות התבלינים ולערבב שוב.

  7. 7. להוסיף את קוביות תפו"א ולערבב טוב.

  8. 8. למזוג גם את תפוחי האדמה לתבנית אלומיניום (שכבר נמצא בה העוף)

  9. 9. להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לרבע שעה, ולאחר מכן, להוריד את המעלות ל170 ולתת לו כשעה וחצי -שעתיים להתבשל (תלוי עד כמה קריספי אוהבים אותו)

  10. 10. מידי פעם לערבב בזהירות ולמזוג בכף מהרוטב שיש בצדדים על העוף.