לןגן

קציצות מפרום - דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 17/02/2019 | 18:29
קציצות מפרום - דורית כהן

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה רחבה נערבב את הטחון בקר עם הכוסברה הקצוצה ,

  2. שתי שיני שום כתושות ,

  3. שלוש כפות סודה , כף שמן,

  4. בהרט, פלפל שחור ומעט מלח.

  5. נערבב טוב טוב ונניח לספיגת טעמים במקרר לחצי שעה .

  6. לאחר חצי שעה , ניקרוץ מעיסת הבשר קציצות קטנות ,

  7. בקערית , נניח ביצה מהולה מעט מים , שתי כפות רסק מעט מלח ופלפל שחור. ניטבול את הקציצות בקמח ואחכ בבלילת הביצה ונטגן את כל הקציצות עד להזהבה חלקית .

  8. בינתיים בסיר סוטאג׳ נטגן שני בצלים קצוצים דק דק עד להזהבה , נוסיף אליהם שתי כפות פפריקה וחצי כפית כורכום , נערבב מעט עד לפתיחת התבלינים .

  9. נוסיף מעט פלפל שחור טחון ואת שיני השום השלימות ,את העגבניות נקצוץ לקוביות ונוסיף גם אותן,

  10. נחתוך את הגמבות לרצועות עבות , נטגן קלות , ניתן להוסיף גם פלפל חריף , או פלפל צו׳מה ,

  11. נוסיף כף גדושה של רסק עגבניות

  12. וכף סוכר

  13. נניח מעל הכל את הקציצות אחרי שטוגנו , נוסיף מים רותחים עד לגובה הקציצות , ניתן למהול גם מעט אבקת מרק עוף בתוך המים.

  14. נכסה את הסיר עם המכסה ,

  15. נבשל על אש בינונית עד לספיגת הנוזלים , לקראת סוף הבישול ניתן לפזר כוסברה קצוצה .

  16. סיר מושלם

  17. בתאבון ובהצלחה 🌹