קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
בקערה רחבה נערבב את הטחון בקר עם הכוסברה הקצוצה ,
שתי שיני שום כתושות ,
שלוש כפות סודה , כף שמן,
בהרט, פלפל שחור ומעט מלח.
נערבב טוב טוב ונניח לספיגת טעמים במקרר לחצי שעה .
לאחר חצי שעה , ניקרוץ מעיסת הבשר קציצות קטנות ,
בקערית , נניח ביצה מהולה מעט מים , שתי כפות רסק מעט מלח ופלפל שחור. ניטבול את הקציצות בקמח ואחכ בבלילת הביצה ונטגן את כל הקציצות עד להזהבה חלקית .
בינתיים בסיר סוטאג׳ נטגן שני בצלים קצוצים דק דק עד להזהבה , נוסיף אליהם שתי כפות פפריקה וחצי כפית כורכום , נערבב מעט עד לפתיחת התבלינים .
נוסיף מעט פלפל שחור טחון ואת שיני השום השלימות ,את העגבניות נקצוץ לקוביות ונוסיף גם אותן,
נחתוך את הגמבות לרצועות עבות , נטגן קלות , ניתן להוסיף גם פלפל חריף , או פלפל צו׳מה ,
נוסיף כף גדושה של רסק עגבניות
וכף סוכר
נניח מעל הכל את הקציצות אחרי שטוגנו , נוסיף מים רותחים עד לגובה הקציצות , ניתן למהול גם מעט אבקת מרק עוף בתוך המים.
נכסה את הסיר עם המכסה ,
נבשל על אש בינונית עד לספיגת הנוזלים , לקראת סוף הבישול ניתן לפזר כוסברה קצוצה .
סיר מושלם
בתאבון ובהצלחה 🌹