לןגן

סושי

מאת: שירז נלקן, פורסם: 14/02/2019 | 11:20
סושי

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת האורז- לשטוף 3 כוסות אורז, להוסיף לסיר עם 4 כוסות של מים רותחים מהקומקום על אש גבוהה עד לרתיחה, לאחר מכן להנמיך ולכסות לגמרי למשך 10 דקות ואז לכבות ולחכות 5 דקות עם מכסה בלי לפתוח. בסוף להעביר את האורז עם כף עץ לקערה

  2. הכנת חומץ האורז- שמים בסיר קטן 2 כפיות מלח, 2 כפות סוכר להמיס אותם בחצי כוס חומץ על הגז כמה דקות, לאחר מכן לשפוך את החומץ על האורז לערבב הכל ולתת לאורז להתקרר

  3. הכנת הסושי- להכין קערה עם מים כדי להרטיב ידיים, להדביק את האורז על הצד המחוספס של האצה (להשאיר פס אחד ללא אורז) להניח במרכז האצה ירקות חתוכים כמקלות דקים ואז לגלגל את האצה ולהדביק עם מעט מים בפס אצה ללא האורז, בסוף לחתוך עם סכין חדה (אפשר לטבול במים חמים מידי פעם)