לןגן

פשטידת אורז וגבינות קלה

מאת: אורית לוי, פורסם: 13/02/2019 | 11:28
פשטידת אורז וגבינות קלה

תקציר המתכון: קלה, טעימה מהמטבח הרומני, משביעה ואפשר להשתמש בשאריות אורז מהמקרר

קטגוריה: אורז סוגת, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב

לציפוי

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות.

  2. בסיר קטן להכין את הרוטב:

  3. להמיס את החמאה, להוסיף כף קמח ולערבב היטב. להוסיף חלב בהדרגה תוך ערבוב.

  4. כשמתחיל לרתוח להסיר מהאש, להוסיף חרדל ולערבב היטב.

  5. להניח את האורז המבושל בקערה גדולה ולהוסיף את הבצל המטוגן.

  6. להוסיף את שאר המרכיבים ואת הרוטב בסוף. לערבב היטב עד קבלת עיסה בצקית.

  7. לצקת לתבנית משומנת עם מעט מרגרינה או חמאה וליישר.

  8. לפזר מעל את הגבינה צהובה.

  9. להכניס לתנור ל- 45 דק' עד שעה או עד שהפשטידה משחימה.

  10. להוציא מהתנור ולתת להצטנן כ- 10 דק' לפני שטורפים ולא נשאר פירור ♥