מתכון לטראפלס פצפוצי אורז ונוטלה
מאת: Tali Davidov, פורסם: 12/02/2019 | 23:16
תקציר המתכון:
קל וטעים ב5 דקות חטיפי שוקולד
קטגוריה: קינוחים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
הטראפלס שלפניכם הם בעלי מרקם פריך, מה שמייחד אותם לעומתטראפלס אחרים שהם בעלי מרקם נימוח. ממרח האגוזים האהוב שבמתכון ייתן לטראפלס ניחוח וטעם של ממתקים אהובים שנמכרים בחנויות, רק שאת הפינוק הזה תוכלו להכין בבית עם האנשים האהובים עליכם ביותר.
-
זמן הכנה: 15 דקות
-
רמת קושי: קל
רכיבים לטראפלס
-
פצפוצי אורז - 3 כוסות
-
מרשמלו - 140 גר' (חתוך גס)
-
חמאה - 2 כפות (רכה)
-
ממרח שוקולד-אגוזים - ½ כוס (כמו נוטלה למשל)
-
תמצית ווניל - ½ כפית
-
שוקולד מריר - 200 גר' (להמסה וציפוי)
אופן הכנת הטראפלס
-
הכניסו את פצפוצי האורז לקערה גדולה והניחו אותה בצד.בתוך קערה או צלוחית עמוקה ועמידה למיקרוגל, הכניסו את חתיכות המרשמלו, החמאה, הנוטלה ואת תמצית הווניל וערבבו יחדיו. הכניסו את הקערה/צלחת למיקרוגל והמיסו את תכולתה בעצמה גבוהה בפולסים (הכניסו ל-30 שנית, הוציאו מהמיקרוגל וערבבו עם כפית וחזרו על התהליך עד להמסה מלאה של השוקולד).הוסיפו את תכולת הקערה שהוצאתם מהמיקרוגל לקערה עם פצפוצי האורז וערבבו היטב עד לקבלת תערובת עם ציפוי אחיד.בעזרת כף גדולה, קרצו חלקים מתערובת האורז המתוקה וצרו מהם עיגולים אחידים בגודלם.המיסו את השוקולד במיקרוגל בפולסים כפי שתואר מעלה, טבלו בתוכו את כדורי האורז והניחו על נייר אפייה עד להתקשות של השוקולד. כדי לייחד את הטראפלס האלו, תוכלו לרסק מעט פצפוצי אורז ולפזר אותם מעלה, או לשים חתיכות אגוזים או מעט מלח גס מעליהם לפני שהשוקולד יתקשה
אופן הכנה
-
אופן הכנת הטראפלס:
-
הכניסו את פצפוצי האורז לקערה גדולה והניחו אותה בצד.בתוך קערה או צלוחית עמוקה ועמידה למיקרוגל, הכניסו את חתיכות המרשמלו, החמאה, הנוטלה ואת תמצית הווניל וערבבו יחדיו. הכניסו את הקערה/צלחת למיקרוגל והמיסו את תכולתה בעצמה גבוהה בפולסים (הכניסו ל-30 שנית, הוציאו מהמיקרוגל וערבבו עם כפית וחזרו על התהליך עד להמסה מלאה של השוקולד).הוסיפו את תכולת הקערה שהוצאתם מהמיקרוגל לקערה עם פצפוצי האורז וערבבו היטב עד לקבלת תערובת עם ציפוי אחיד.בעזרת כף גדולה, קרצו חלקים מתערובת האורז המתוקה וצרו מהם עיגולים אחידים בגודלם.המיסו את השוקולד במיקרוגל בפולסים כפי שתואר מעלה, טבלו בתוכו את כדורי האורז והניחו על נייר אפייה עד להתקשות של השוקולד. כדי לייחד את הטראפלס האלו, תוכלו לרסק מעט פצפוצי אורז ולפזר אותם מעלה, או לשים חתיכות אגוזים או מעט מלח גס מעליהם לפני שהשוקולד יתקשה