לןגן

בורקס בשר עם רוטב פטריות

מאת: שירז נלקן, פורסם: 12/02/2019 | 10:32
בורקס בשר עם רוטב פטריות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בורקס בשר- קוצצים בצל דק ומטגנים מעט, מוסיפים את הבשר טחון ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה (אפשר להוסיף רסק עגבניות), כשהבשר מוכן לוקחים את בצק העלים ומפזרים על משטח העבודה מעט קמח כדי שלא ידבק הבצק, מניחים בשר טחון באמצע ומהדקים היטב ובסוף מורחים ביצה ושומשום, מכניסים לתנור על חום 180 מעלות עד שמשחים יש לבדוק שמוכן גם בתחתית

  2. רוטב פטריות- פורסים את הפטריות לפרוסות ומטגנים אותם בסיר קטן, מוסיפים 2 כוסות מים, כף וחצי מרק פטריות, מערבבים בכוס עם מים כף מלאה קמח עד שאין גושים ומוסיפים לסיר, מניחים את הסיר על להבה בינונית ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך (אם המסה סמיכה מידי מוסיפים מים)