לןגן

פריקסה

מאת: שירז נלקן, פורסם: 11/02/2019 | 20:38
פריקסה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק- שמים קמח ושמרים ומערבבים מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מערבבים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך. משמנים את פני הבצק מכסים בניילון נצמד או סוגרים בקופסא עם מכסה ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי)

  2. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל12 עיגולים שווים יוצרים לחמניות ומניחים על מלבנים של נייר אפייה מכסים עם מגבת ומניחים לתפיחה להכפלת נפח

  3. מחממים שמן לטיגון עמוק, מכניסים לחמניה לסיר יחד עם נייר האפייה כדי לא לגעת בלחמניה ולהרוס את הצורה שלה ומטגנים לאט להזהבה (2-3 דקות מכל צד אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש) ומוציאים לנייר סופג

  4. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט

  5. פותחים את הלחמניות וממלאים אותם בתוספות