תקציר המתכון: אורז מדהים וחגיגי לשבתות וחגים ואפילו לימות החול
קטגוריה: אורז סוגת, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
מערבבים את שתי סוגי האורז בסמטי ופרסי של סוגת בעחד ושוטפים טוב טוב מעמילן ומוסיפים מעל האורז מים ,עד ל 5 ס"מ מעל ומוסיפים שני חופנים של מלח גס מעל ומערבבים ומניחים בצד, רצוי לעשות את הפעולה הזאת שעות ספורות לפני הבישול, אפילו לילה קודם כי הפעולה הזאת גורמת לאורז להיות חזק ולא שברירי ואף נותנת טעם טוב לאורז ומשבח אותו.
את העופות מרתיחים ושופכים את המים ושוב ממלאים את הסיר במים רותחים ומבשלים את העופות עם מעט כורכום כמון ומלח כחצי שעה ומוציאים ומסננים ומטגנים קלות במחבת ומוסיפים מעל מעט סילאן וקינמון
ואז מטגנים קלות את הגזר עם מעט מלח קינמון וסילאן
את השעועית האדומה אחרי לילה של השריה מבשלים כשעה עם מעט מלח ומסננים ממים
ואז מרתיחים מים בסיר מסוג טפלון עם תחתית עבה ורחבה כשהמים מבעבעים מוסיפים את האורז המושרה עם המים לסיר ומערבבים מעט עד שמתחיל לבעבעבשלב, הזה מוסיפים כשתי כוסות מים קרים לאורז המבעבע הפעולה הזאת גורמת לאורז יותר אורך. כשהאורז מתחיל לבעבע שופכים אותו למסנן ושוטפים טוב טוב מתחת למים קרים. לפני משאירים כוס מהמים המורתחים של האורז בצד.
מחממים בסיר שמן ושמים מעט כורכום וכמון ושמים בסיר שעבה אורז שכבה שעועית ושכבה גזר ומעל מפזרים מעט קינמון ואז שמים מעל כמה חתיכות של עוף ושוב חוזרים לאותה פעולה של שכבה אורז שכבה שעועית ושכבה גזר ומעל קינמון, חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את המצרכים מגביהים את האש כרבע שעה ומדי פעם מסובבים את הסיר מעל האש על מנת שיהיה בישול אחיד בתחתית של הסיר ויצא לנו אורז קראנצ'י בתחתית.
אחרי כרבע שעה מנמיכים את האש ונותנים לאורז להתבשל וכש מתחיל להעלות אדים מוסיפים מעט מהמים של האורז שהשארנו בצד בתוספת מעט שמן מעל האורז
רצוי לעשות חורים באורז שהאדים יעלו למעלה ויבשלו את האורז וצריך לכסות את המכסה עם מגבת נקיה או בד נקי.
כעבור חצי שעה עד כשלושת רבעי שעה האורז מוכן מוציאים את המכסה ונותנים לו כעשר דקות שיצאו האדים, ואז מחבים את האש והופכים את הסיר בתוך מגש המתאים לגודל של הסיר.
רצוי להזכיר שאורז סוגת הוא אורז מאוד נקי, סוג מעולה ותמיד מצליחים להגיע איתו להשגים נפלאים והכי חשוב הוא מצוי בכל סופר והמחיר נוח לכל כיס.
בתיאבון ובהצלחה