לןגן

אושפלו

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 11/02/2019 | 20:02
אושפלו

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים את העוף מנקים אותם מהעור ושמים בסיר, מוסיפים מים בצל חתוך לרבעים 2 עלה דפנה כף שמן, פלפל שחור,

  2. כורכום מלח ניתן להוסיף פלפל אנגלי ומבשלים בערך חצי שעה. מוצאים את העוף ושומרים את ציר המרק.

  3. בקערה שמים את האורז מוסיפים מים רותחים מכסים ומשאירים למשך חצי שעה.

  4. בסיר רחב מטגנים את הבצל מוסיפים את הצנוברים ומטגנים מעט מוסיפים את השום, החמוציות, הגזר והצימוקים וממשיכים לטגן קלות, מוסיפים את העוף ומטגנים מעט מוסיפים את התבלינים מערבבים מעט, מסננים את האורז ומוסיפים מעל העוף מוסיפים את ציר המרק עד לגובה של 1 ס"מ ומביאים לרתיחה מבשלים על אש בינונית עד שהמים נספגים. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים באורז ארובות אוויר, מכסים שוב. כשכל הנוזלים נספגו והאורז רך – האושפלו מוכן. כבו את האש ותנו לו לעמוד עשר דקות נוספות עם מכסה סגור.

  5. הופכים על צלחת הגשה ומגישים.