לןגן

לחמניות

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 11/02/2019 | 18:57
לחמניות

תקציר המתכון: לחמניה רכה בפנים וקשה בחוץ מענגת

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמניות

  2. 1 קילו קמח מנופה. 1 וחצי כף שמרים יבשים. 2 כפות סוכר, 1 כף מלח, 1/4 כוס שמן זית, 2 כוסות מים מהברז ללוש הייטב כ5 דקות לתת תפיחה של 35 דקות, ללוש שוב ולתת תפיחה חוזרת של 15 דקות ולעבודה לחלק את הבצק ל12 עיגולים, לקחת קערה עם מים, וצלחת שומשום כול עיגול לטבול בקערת המים ומיד בשומשום להניח על נייר אפיה להתפיח כ35 דקות ולאפות בתנור חם של 200 מעלות עד הזהבה בהצלחה אורה...