לןגן

פלאפל ירוק ביתי

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 11/02/2019 | 11:29
פלאפל ירוק ביתי

תקציר המתכון: המתכון הכי טעים שתכינו!! קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

להכנת הפלאפל

אופן הכנה

  1. להשרות בקערה חצי קילו חומוס יבש עם שקית אבקת אפייה למשך לילה.. בבוקר לשטוף היטב ולסנן.

  2. במטחנת בשר לטחון את חומוס

  3. (אם צריך לטחון פעמיים)

  4. 2 בצלים חתוכים לרבעים, צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה, 9 שיני שום.

  5. אחרי שהכל נטחן נתבל בכפית מרק עוף, מלח, פלפל שחור, כף מלאה כמון, כפית אבקת אפייה, 2 כפות קמח ולערבב היטב, לכסות ולהכניס למקרר לשעה.

  6. לפני הטיגון (חשוב!) להוסיף כף מלאה אבקת סודה לשתייה ובערך רבע כוס מים קרים ולערבב היטב.

  7. *ניתן להוסיף תבלין פלפל צ'ילי חריף למי שאוהב חריף.

  8. ליצור כדורים בעזרת ידיים רטובות ולטגן בשמן עמוק.