לןגן

פסטה ברוטב עגבניות ועוף

מאת: עינב מרגלית, פורסם: 10/02/2019 | 07:07
פסטה ברוטב עגבניות ועוף

תקציר המתכון: פסטה? עוף? רוטב עגבניות? מה עוד צריך למתכון כיף, קליל, טעים ומנצח?

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מדליקים תנור על 200 מעלות

  2. מבשלים פסטה אבל רק חצי בישול, מעבירים למסננת ומים קרים ושמים בצד

  3. רוטב (עדיף לעשות בסיר שניתן להכניס לתנור):

  4. מטגנים בצל קצוץ 5-7 דקות בשמח זית, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד 2 דקות

  5. מוסיפים את קופסאות העגבניות ומבשלים על כמעט רתיחה ל10 דקות

  6. מוסיפים תבלינים לרוטב, שמיר וצלפים (להזהר שלא יישפך יותר מידי מהמיץ, אני שמתי בערך 3/4 מהקופסה של הצלפים) ומערבבים. מעבירים לאש נמוכה ומכסים

  7. עוף:

  8. במחבת חמה מאוד עם קצת שמן זית שמים את השוקיים כשהעור למטה ונותנים לזה להיות כ 7 דקות עד שהעור מתחיל להיות חום

  9. הופכים את העוף ומפזרים את הבצל הפרוס והפיטריות משאירים כמה דקות ומוציאים את העוף ושמים בצד

  10. את הבצל והפטריות משאירים עוד קצת במחבת ומעבירים לרוטב ומערבבים

  11. מעבירים את הפסטה לרוטב ומקפיצים אותה קצת עד שתהיה מכוסה כולה, אני הוספתי קצת מים

  12. את העוף שמים מעל הפסטה וקצת משקיעים אותו (כשהעור כלפי מעלה)

  13. מכניסים לתנור ל 20 דקות ואחכ לעוד 7 דקות על גריל עליון בלבד, עד שהעוף מוכן ועל הפסטה שלמעלה יש קצת קראנציות