לןגן

קובנה מפתלה בגלגול רולדה -נורית ג.

מאת: נורית גיספן, פורסם: 09/02/2019 | 11:00
קובנה מפתלה בגלגול רולדה -נורית ג.

תקציר המתכון: הקובנה המטריפה שלייייי קריספית ופריכה מבחוץ.. רכה ואוורירית מפנים! עם חמאה...והפעם בגלגול שונה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לגילגול

אופן הכנה

  1. להכניס כל החומרים מלבד המים והמלח לקערת מיקסר, ניתן גם ידנית.

  2. להוסיף כ-3 כוסות מים לערבב ולהוסיף המלח. להמשיך לערבב היטב עד לאחידות ולהוסיף מים עד לרכות ועדינות הבצק. אני השתמשתי בכמעט 4 כוסות. תלוי בקמח.

  3. לפזר טיפונת קמח מעל ולתת התפחה יפה. ללוש שוב לישה שניה ושוב התפחה.

  4. לחלק הבצק ל-3.

  5. לפתוח עלה ראשון מלבני.

  6. למרוח במזולה/חמאה ולגלגל כרולדה, להניח בצד

  7. כעת לקחת הכדור השני לפתוח מלבני, למרוח בחמאה .. וכעתתת

  8. לקחת את הרולדה הראשונה שהכנו ולשים אותה במלבן השני שפתחנו

  9. להניח בקצה הקרוב אליכם ולגלגל כרולדה.. שתי רולדות מגולגלות.

  10. בכדור השלישי לחזור על שלב הכדור השני.

  11. כעת קיבלנו רולדה עבה וארוכה.

  12. לחתוך הרולדה כל כמה סנטימר ולהניח בסיר ג'חנון משומן.

  13. לתת התפחה של כחצי שעה במקום חמים.

  14. כשתופח להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל- 10 דקות ואחר כך להוריד ל-180 מעלות לכ- שעה וחצי. עם מכסה כמובן.

  15. לקראת הסוף להוציא המכנס שהקובנה תקבל צבע מלמעלה.

  16. ב ת י א ב ו ן ן ן ן !!!