לןגן

פלפלים קלויים

מאת: מירי גולני, פורסם: 07/02/2019 | 20:31
פלפלים קלויים

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים את הפלפלים, חותכים את הגבעולים, מרוקנים מגרעינים, וחותכים אותם לחצאים ואז לרבעים

  2. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומורחים שמן זית באופן אחיד על הנייר

  3. שמים את חתיכות הפלפלים על נייר האפייה באופן אחיד ושווה, רצוי עם הפנים כלפי מטה

  4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך 25 דקות, עד שהשכבה העליונה של הפלפל מקומטת וחרוכה

  5. מוציאים את הפלפלים מהתנור ונותנים להם לנוח בחוץ למשך דקה או שתיים

  6. לשים את הפלפלים בתוך קערה, לכסות אותה בנייר כסף, ומשאירים את הכלי עם הפלפלים על השייש לחצי שעה (במקום להכניס לכלי, אפשר להכניס את הפלפלים לתוך שקית סגורה היטב)

  7. אחרי שהפלפלים התקררו, אפשר לקלף את העור (השכבה העליונה) מהפלפלים (לא חובה)

  8. לקלף שום ולפרוס לפרוסות - להוסיף לכלי עם הפלפלים

  9. להוסיף מלח וחומץ - לטעום ולשפר טעמים