לןגן

אורז טנזיה

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 07/02/2019 | 20:15
אורז טנזיה

תקציר המתכון: גולת הכותרת במטבח המרוקאי אין חג בלי אורז טנזיה

קטגוריה: אורז סוגת, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים לאורז

מרכיבים לטנזיה

אופן הכנה

  1. הכנת האורז

  2. בסיר רחב ושטוח נחמם את השמן עד לרתיחה נוסיף את האורז והתבלינים ונטגן קלות ,נוסיף את המים ,נמניך להבה נבשל כרבע שעה או עד לאידוי הנוזלים ,נפתח ונאוורר את האורז עם מזלג ,נכסה ונכבה את הגז עד להגשה .

  3. הכנת טנזיה

  4. ראשית את הפירות יבשים נשרה ביין ובמים לפחות שעה לספיגת טעמים ( במקרר)

  5. נטגן את הבצלים בשמן עד להזהבה קלה ,נוסיף את הסילאן והסוכר נטגן עד לקירמול ,נוסיף את הפירות יבשים יחד עם הנוזלים (היין והמים),נוסיף קינמון ,נבשל להבה נמוכה עד לצמצום נוזלים .

  6. רעיון להגשה :

  7. נמזוג מהאורז ,עליו נמזוג מהטנזיה ונקשט בפיצוחים .

  8. מנה חגיגית וטעימה מאוד מהבית המרוקאי שלי ,בתאבון אילנית בניזרי 💖